It's my life

Direktlänk till inlägg 7 maj 2014

Hästförsäkringar

Av Stina - 7 maj 2014 17:27

Under alla år jag haft häst har jag alltid haft dom försäkrade och betalat in på dessa under mååånga år utan att ha någon som helst användning för mina försäkringar, fram tills för några år sedan när Ebba skadade sig.

Jag var otroligt glad att hon var försäkrad då det visade sig bli riktigt dyrt med inläggning på både Strömsholm och Ultuna + flertal besök av vet hemma samt klinikbesök hemmavid.


Efter hennes skada kollade jag över alla mina försäkringar och la bla till rehab på alla hästar.

Nu med Vincents problem har jag haft nytta av den delen vid flera tillfällen för medicin, alternativbehandling samt veterinärs resor så när det gäller honom har jag defintivt tjänat på det tillägget.


Den enda som hittils inte använt sin försäkring är Billan, och det får faktiskt gärna fortsätta vara på det viset =)


Jag har aldrig haft strul med Folksam, där mina är försäkrade, utan det har flutit på smidigt med snabb utbetalning när jag skickat in kvitton och direktreglering vid alla klinikbesök.


Idag är alla mina försäkrade med Folksams Ridhäst Stor där rehab, personskador samt buköppning ingår utöver veterinärvård och liv.

Nu är jag nyfiken på :

Hur har du valt att försäkra dina ?

Har du haft problem med ditt försäkringsbolag någongång ?



Senaste veträkningen

 




 
 
Ingen bild

sofia

7 maj 2014 19:27

Har Agria på mina. Inga problem när vi en gång var tvungen använda den, direktreglering smidigt o enkelt. MEN hjälp vad dyrt det var att försäkra ett halvblod!! Halvblodets försäkring kostar 1000kr/mån medans kallbloden kostar 400kr/2 st per månad. Det är skillnad det!! :-/

Stina

7 maj 2014 19:43

Oj, ja det var en.skaplig skillnad :-(

 
Ingen bild

Helena genom Stina

7 maj 2014 20:02

Kan inte posta nu heller :(
skrev detta inlägg:
försöker posta och hoppas bloggen låter mig eftersom den hela tiden hävdar fel säkerhetskod sen månader tillbaka i långa perioder ;)
Jag har också Folksam sen alla år, har nyttjat min försäkring flitigt eller vad man ska säga, i fråga om iof inte frekventa skador men de skador jag haft har varit krångliga och kostsamma. Aldrig några problem, jag upplever dem mkt schyssta och tydliga i sina villkor och de har även eminent kundservice. Enda gången jag varit missnöjd var sommartid i semestertider då de var underbemannade och reglering osv släpade rejält. Men det var de väldigt ärliga med, så inga problem i sig, jag köper ärliga svar rakt av.

Stina

7 maj 2014 20:03

Helena kan tyvärr inte kommentera för närvarande och bad mig lägga in detta.åt henne.
Är det ngn.mer som har problem med kommenterande??

 
Ingen bild

Natalie

7 maj 2014 20:41

Har Amex försäkrad hos Agria, har valt att ha ganska dyr vet.vård på honom men inte supermycket i liv försäkring, enbart pga att jag inte är intresserad av pengar om han går bort, då inga pengar ger mig en ny Amex oavsett.. Jag har aldrig haft problem de gånger då jag varit tvungen att nyttja den. Sen kan jag tycka den täcker lite dåligt, som sist vi var inne och röntgade när inte försäkringen tog röntgen bilderna, menmen det står väl i några bestämmelser någonstans.

Dock tycker jag som Sofia skrev ovan att agria är väldigt dyrt när det gäller halvblod, men det är ju också den rasen som har flest skador hos dem. =)

Stina

7 maj 2014 20:48

Nej, livförsäkring är ju knappast det viktigaste kan jag känna !

 
Ingen bild

sofie

7 maj 2014 21:24

jag har if, super nöjd. inget hälttak som tex agria har, direktreglering (tror ja det kallas) Nu har jag inte behövt uttnyttja försäkringen så mycket, då Ceasar tack och lov inte varit sjuk mm så mycket. Men ja har ändå rätt hög vet vård försäkring samt liv på honom, plus extra tilläg.Och ja betalar 500-600/mån Och ceasar är ju försökrad som halvblod, då halvblods arab ej fanns. Så om det ev skulle kunna gå att försäkra som tex fullblodsarab skulle månads kostnaden sjunka med i allafall 100:-/ mån.
Men ja är nöjd med If :D

Stina

7 maj 2014 21:31

Så skönt när man är nöjd med sitt bolag =)

Billan är lite biligare än dom andra pga sina kallblods procent - övriga kallblod tror jag hon går som =)
Dom andra är försäkrade som det dom är, korsningar =)

 
Ingen bild

Agneta

7 maj 2014 22:05

Vi har Folksam på hästarna (6 stycken) och det har funkat bra när vi några få ggr behövt använda dem. Hundarna har Agria för de hade redan det när jag köpte dem. Byter ev på den yngre när/om han blir klar terapihund, eftersom Folksam har en speciell försäkring för dem.
Sv: Du är välkommen på kaffe när du har vägen förbi!

Stina

8 maj 2014 12:04

Jaha, speciella försäkringar även för hund alltså beroende på användningsområde - där lärde jag mig nåt nytt igen ;)

 
Pernilla

Pernilla

7 maj 2014 23:19

Några försäkrade i Agria - aldrig varit några problem och då har jag nog använt mina försäkringar mer än "normalfallet" :( tyvärr.
Några försäkrade i IF och de har heller inte varit några problem, dock inte använt dem så mycket (än? ...)
Den ena fölisen är försäkrad i IF och den andra i Agria - ska bli lite intressant att se hur/vad för skillnad det är.

http://pernillaodlund.se

Stina

8 maj 2014 12:03

Känns som om IF inte är lika vanligt när det kommer till häst, har ingen koll alls på deras hästförsökringar !

 
Anne-Lie

Anne-Lie

7 maj 2014 23:52

Monzan är försäkrad i Agria och Doris i Folksam.
För två år sedan utnyttjade jag agria accident när Monzan gjorde hål i läppen på mig. Det var inga problem :-)
I övrigt har jag varit lyckligt lottad att inte behöva utnyttja någon försäkring.
Då Monzan opererades med före - och efter behandling var han aktiv travhäst och därmed oförsäkrad. Det blev dyrt :-/
Har haft Agria i alla år innan på alla hästar som inte varit aktiva travhästar och det har aldrig varit några problem.
Aktiva travhästar har jag haft oförsäkrade då väldigt lite täcker den sortens hästar.
Det kanske är dax att se över hur det ligger till igen :-)

http://teamcurious.bloggplatsen.se

Stina

8 maj 2014 12:05

Ja fy, kan tänka mig att det blev dyrt utan försäkring =(

 
Ingen bild

sofia

8 maj 2014 07:10

Jag har också problem med att posta inläggen står samma sak fel säk.hetskod så jag får kopiera det jag skrivit ladda om sidan och lägga in det igen. Så även med detta inlägg och de flesta jag skriver till dig faktiskt :(

Stina

8 maj 2014 12:06

Bra att du sa till, jag mailade supporten igår får vi se om dom har nån bra förklaring ?

 
marianne

marianne

8 maj 2014 08:08

Jag har Agria nu igen, efter ett år hos Dina försäkrningar. När B var sjuk fungerade det bra med Agria när det gällde veterinär och medicin, men sen var det stopp....ingen livförsäkring betalades ut och ingen ersättning för avlivning eller för att hämta kroppen, jag valde att låta honom somna i sin hage.
När jag fick B var det min första egna häst (som vuxen) och jag hade ingen aning om hur jag skulle välja, så jag rådfrågade de som jag trodde var proffs...alltså de som jobbar med försäkringar, så hon lurade mej rejält. Den försäkring hon rekommenderade till mej hade ett undantag för benskador....då gällde inte livförsäkringen.
Innan avlivningen ringde jag och kollade och då sa dom att både det, hämtning och livförsäkring skulle betalas ut, men sen kom det ingenting :( När jag skickade in pappren efteråt fick jag reda på att inget av detta ingick i min försäkring. Jag var nog ingen trevlig kund nästa gång jag ringde.....nedbrutan av sorgen och dessutom totallurad. Inte för att pengarna skulle gett mej B tillbaka, men ändå.
Jag bytte försäkring till Ava, men nu har jag Agria igen....och har förvissat mej att den täcker det jag vill dan ska täcka.

http://marresmams.blogg.sem

Stina

8 maj 2014 12:08

Nej, fy vad jobbigt när man känner sig lurad sådär och man inte har det skydd man tror sig ha =(
Försäkringar är en djungel och det gäller verkligen att kolla upp, med jämna mellanrum, vad man tecknat för nåt !

 
Ingen bild

Nilla

8 maj 2014 20:42

Marianne, var det Dina försäkringar som hade ett undantag för benskador? Vi har Dina försäkringar...

 
marianne

marianne

9 maj 2014 09:38

Nilla, det var Agria, men det handlade inte om ersättningen för veterinär vid benskador utan för livförsäkringen vid utdömning pga benskador, när jag tecknade hos Dina kollade jag upp att det inte fanns några undantag där.
När jag bytte tillbaka till agria försäkrade jag mej att jag tecknade rätt, alltså med en livförsäkring som täckte även detta. Att jag flyttade tillbaka till Agria berodde på att jag ville ha en som täckte även ryttare och all hantering i samma, det har inte Dina, då måste man teckna en olycksfall eller om det går på gpårdsförsäkring, det vet jag inte.

http://marresmams.blogg.sem

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 27 maj 2023 14:25


maskrosor är vackra i sina olika stadier.

Av Stina - 19 september 2021 18:52


har firat 18 år tillsammans, det gjorde vi med att köpa oss en brödbakmaskin och äta på McDonalds ... inga stora festligheter här inte ? ...

Av Stina - 29 oktober 2020 19:32


var det som gällde idag ihop med A. Jag klippte Puttes enorma hovskägg medans A klippte Gurra innan hästarna fick gå ut. Så stalljobb, hjälpte till med att ha på medicin på kaninen som kliar sig och efter det lite kaffe. När hästarna ätit färdigt...

Av Stina - 27 oktober 2020 19:19


hade jag stallet medans A jobbade men pga en riktigt hemsk huvudvärk vart det inget pyssel med hästarna. Efter det har jag varit krasslig några dagar så har mest varit sängliggande men nu börjar det vända. Lite pyssel i scraprummet har det dock bl...

Av Stina - 23 oktober 2020 20:05


Var gubben och jag inne på idag. Mycket folk men mindre än väntat faktiskt. Vi kom ut med lite städ och hygiengrejjer, fågelmat, servetter i storpack, nya lampskärmar till sovrumslamporna och en ny fin lampa till köksfönstret. Mycket mer kunde de...

Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards