It's my life

Direktlänk till inlägg 17 april 2010

Halv storm !

Av Stina - 17 april 2010 13:26

Oh vad det blåser i trä'a idag ... inte skönt alls !

Trots blåst så red jag iväg på Vincent imorse, rida skulle vi göra idag oavsett väder hade jag bestämt.

Han var mer på tårna än dom senaste ggr, men inte så konstigt när det är halv storm ute. Trots det så gick det kanon även idag, och vi la även in några travsträckor som vi överlevde båda två . Ni ser -  det går framåt  =)




Jag fick tips( av Anneli ) om att bredda händerna lite när jag rider honom,

speciellt när han blir spänd och tittig för att kunna "rama in " honom mer.

Jag har ridit så senaste ggr och tycker jag lättare har kontroll på honom + att det känns som om jag har mer balans på nåt vis i sadeln.

Nu tänker jag ju inte rida så jämnt eller för alltid, men det är en hjälp just nu för mig att hålla koll på min buskille.

Alla tips som tar oss framåt just nu är bra tips !


Efter det linade jag Billan.

När det kommer till longering och Billan så går största delen av passet ut på att få damen att ta det lugnt ! Hon tokrusar och bockar och har sig tills hon fått av sig energi och kan tänka sig att hålla ett normalt tempo och börja lyssna.'

I slutet fick vi till ett lugnt, bra tempo och kunde jobba lite med galoppfattningar.

Billan har lite jobbigt med galoppen ( travaren som slår igenom ? ) och jag brukar försöka jobba med den avsuttet en gång i veckan.

Både på och avsuttet jobbar jag mkt med just fattningarna och övergångar för att stärka henne.

Förhoppningsvis kan vi snart komma igång och klättra igen, och så har jag tänkt komma igång med gymnastikhoppning avsuttet med både Billan och Vincent här vartefter.

Jag har mkt planer och tankar - få se om jag hinner med allt *s*


Bild från oktober 09


  

 
 
Ingen bild

Helena

17 april 2010 20:08

Vad duktig du är!!!
Grymt imponerad, att du trots omständigheter red ut i denna storm vi har idag! Det var tillochmed så jag tänkte mig för själv, och jag har ju en stabil 10 åring. : ) som f.ö skötte sig helt klanderfritt när jag faktiskt red ut trots vinden som gjorde att man själv knappt kunde stå upprätt på backen, men som sagt, han är 10 och rätt stabil....

Jag har ett tips! Inte på Vincent i detta sammanhang (men bredda händerna är ett bra tips), utan Billan.
Har du tömkört henne ngt i dressyr arbete? Jag kan inte NOG lovorda tömkörning dressyrmässigt. Det är oslagbart när det gäller att jobba hästen från backen och att använda som ett steg i utbildningen. tusen ggr bättre än att lina, som faktiskt inte åstadkommer alltförmycket annat än kanske, om hästen är sansad och van, möjligen LITE uppmjukning.
tömkör i dressyr! det är mitt råd, och jag lever som jag lär, dvs kan inte nog prisa tömkörning som ett regelbundet inslag i hästens dressyr arbete och vidare utbildning!

 
Ingen bild

Stina

17 april 2010 20:18

Helena : Jag är allt lite stolt över mig själv ;)

Jag tackar för tips ang Billan och tömkörning.
Jag tömkör Vincent regelbundet, både på bana och i skog och mark och tycker det är ypperligt !
Billan försöker jag med men hon blir av ngn anledning stressad och det brukar sluta med att vi trasslar in oss i tömmarna = stor olycksrisk.
Jag började faktiskt med tömkörning på henne idag, men gav upp. Hon stressade upp sig, gapade och hade obehag av bett ( eller mina händer ) och det kändes som om jag mest gjorde bort mig big time.
Vissa dagar går det kalas och då tömkör vi hela passet. Andra dgr blir det en stund som idag och jag slutar om vi får problem.
Jag skulle vilja gå ngn tömkörningskurs för att lära mig mer för jag tror på nyttan med det !!

 
Ann

Ann

17 april 2010 22:15

Att bredda händerna är bra speciellt på unghästar, du är så duktig!
Jag håller med, tömkörning är kanon, har gått kurser för Anders Eriksson, han är super så får du chansen så gå! Det finns ju olika sätt att sätta tömmen på, har du testat det?

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

 
Stina

Stina

17 april 2010 22:21

Ann : nej, jag har inte testat olika sätt att fästa tömmen. Har du ngt bra förslag ?? Jag måste läsa på mer tror jag !!

http://billiejean.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Helena

18 april 2010 10:51

hur du fäster tömmen spelar precis som Ann säger oerhört stor roll, det går att variera nästan ändlöst utifrån den häst man har, och vad man vill åstadkomma. Göran Lindstrand har tömkörnings kurs hos oss ganska regelbundet, och Anders Eriksson brukar vara på NORF då och då han också, om du är intresserad av att gå ngn kurs!

 
Viveca

Viveca

18 april 2010 18:21

Härligt med planer:) Roligt att det går framåt med Vincent. Har funderat på att köpa A. Erikssons bok och DVD om arbete på töm, tror det finns massa bra tips om tömsättning m.m där. Han har en hemsida där man kan beställa:)Här blåser det också en hel del. Tänkte trotsa blåsten idag och ta en tur, men en av hästarna mådde dåligt så vi hjälptes åt när veterinären kom istället. Tack för kommentarerna hos mig:)

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

 
Stina

Stina

18 april 2010 21:09

Tack för tips Helena och Viveca =)

http://billiejean.bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

19 april 2010 19:50

Hur man sätter tömmen beror på hur hästen betér sig så det är svårt att säga så här utan att veta något direkt, tyvärr. Men det måste finnas en hel del att kolla på här på nätet, googla!

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

 
Ewa

Ewa

19 april 2010 22:08

Jag rekommenderar vaaaaarmt Anders Erikssons DVD om tömkörning! Det är verkligen oslagbart att jobba hästen från marken.
Försök hoppa på någon kurs han har. Var bor du?

http://saraconnemara.wordpress.com

 
Stina

Stina

20 april 2010 05:44

Ewa : Har kollat in DVD'n och boken och ska nog ta och beställa hem båda så jag kan läsa på lite.
Jag bor utanför Norrköping.

http://billiejean.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 27 maj 2023 14:25


maskrosor är vackra i sina olika stadier.

Av Stina - 19 september 2021 18:52


har firat 18 år tillsammans, det gjorde vi med att köpa oss en brödbakmaskin och äta på McDonalds ... inga stora festligheter här inte ? ...

Av Stina - 29 oktober 2020 19:32


var det som gällde idag ihop med A. Jag klippte Puttes enorma hovskägg medans A klippte Gurra innan hästarna fick gå ut. Så stalljobb, hjälpte till med att ha på medicin på kaninen som kliar sig och efter det lite kaffe. När hästarna ätit färdigt...

Av Stina - 27 oktober 2020 19:19


hade jag stallet medans A jobbade men pga en riktigt hemsk huvudvärk vart det inget pyssel med hästarna. Efter det har jag varit krasslig några dagar så har mest varit sängliggande men nu börjar det vända. Lite pyssel i scraprummet har det dock bl...

Av Stina - 23 oktober 2020 20:05


Var gubben och jag inne på idag. Mycket folk men mindre än väntat faktiskt. Vi kom ut med lite städ och hygiengrejjer, fågelmat, servetter i storpack, nya lampskärmar till sovrumslamporna och en ny fin lampa till köksfönstret. Mycket mer kunde de...

Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards